Even voorstellen

IMG_9322b Tijdens mijn lange loopbaan in het speciaal onderwijs heb ik veel ervaring op gedaan met het werken en omgaan met mensen met autisme (ASS) en met mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb een schat aan kennis en ervaring vergaart door te kijken, te luisteren, te ervaren en te werken met deze kinderen en jong volwassenen en hun ouders/verzorgers/begeleiders.  Daarnaast heb ik vele  cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van autisme, verstandelijke beperking en coaching.  Op dit moment ben ik ook werkzaam als schoolcoach Passend Onderwijs bij het Samenwerkingsverband Twente Noord.

Mensen met autisme (ASS) en mensen met een verstandelijke beperking zijn authentiek, eerlijk en vooral heel erg zichzelf.  Doordat wij ze niet altijd begrijpen en zij de wereld om zich heen niet altijd begrijpen kunnen ze best een beetje dwars zijn

Mijn ervaring is dat deze mensen  soms net dat extra zetje nodig hebben om mee te kunnen draaien in het gezin, op school of werk of bij hun vrijetijdsbesteding.  Dat extra zetje kan ik geven tijdens de op maat gemaakte en persoonlijke coaching.

Beetje Dwars organiseert naast de coaching ook workshops, lezingen, koffieochtenden en filmavonden.

N.B. Sinds mei 2013 spreken we niet meer over autisme, maar over ASS (Autisme Spectrum Stoornis) kijk bij informatie voor uitleg hierover. Voor het lezersgemak spreek ik op mijn website nog over autisme.

                                                          “ik ben niet anders, ik denk anders”